Möller, Ale

Levnad: f. 26 mars 1955 i Stävie, Skåne.
Från: Sverige.
Verksam som: musiker, kompositör.
Instrument: multiinstrumentalist; bouzouki mm.
Musikgenre: ..folk.
Musikstil: world, svensk folkmusik.
Aktiv: 1970-talet ; 1980-talet ; 1990-talet ; 2000-talet.

Öppnar index över Läsesalongens pressklipp i nytt fönster.....Länkar till internet.....Diskografi

 

.
Länkar:  Möller, Ale
Länkar kontrollerade xxxxxx
.

.


.
Skivor:  Möller, Ale........ = i KHs ref 05-02-04
.
......
.
.
Komplett diskografi Ale Möller:
* = enbart som kompositör
fetstil = egna projekt och grupper
.
1977
Tårta och Raketer /Thomas Wiehe
Silence
1977
Längtans blåa elefant /Finn Zetterholm
YTF
1977
Sjömansvisor/Mikael Wiehe & Kabaréorkestern
MNW/Amalthea
1978
Mixed Media
Bellatrix
1978
Två Vindar /Thomas Wiehe
Silence
1978
Samlade Krafter / (compilation) Kabaréork.,Björn Afzelius a.o.
Avanti
1978
Kärlek, Ömhet och Disciplin /Kabaréorkestern
Avanti singel
1979
To Axion Esti /Mikis Theodorakis & Collegium Musicum
Folksång
1979
Elden är lös/Kabaréorkestern
Amalthea
1979
Nya tider /Tomas Forsell
Avanti
1979
Circus Fantastica /Sebastian
CBS
1979
Mobbingbarn /Niels Jensen
Bellatrix
1980
Birfilarmusik från Malmö /Filarfolket
Amalthea
1980
Eldsjäl /Lollo Asplund
MNW
1980
Några här, några där / Jan Hammarlund-Kerstin Norén
Amalthea
1981
Folkets Hus Stengade 50 /(saml.) Filarfolket m fl
Musikpress
1981
Neo Minore grekisk musik
Amalthea
1981
Smulvisor och Bitlåtar/Ulla Wiklund-Hawkey Franzén
Sonet
1982
Utan tvekan /Filarfolket
Amalthea
1983
Hönsafötter -Gulerötter /Filarfolket
Amalthea
1983
Skånska bitar /Christer Lund
Amalthea
1984
Dragspelsmusik från Uppsalaslätten / (saml.) Ale Möllers Lyckl. E-ork. m fl
 
1984
Vildhonung /Groupa
Amigo
1984
Amiralen Ankarlund /Göran Svedrup
Urtrack
1984
Mikael Wiehe - i Sverige
Amalthea
1985
Live /Filarfolket
Amalthea
1986
Bouzoukispelman /Ale Möller
Giga
1986
Mikael Wiehe 1977-85
Amalthea
1986
Jaques Werup? with Rolf Sersam a.o.
1986
Dan Tillberg?
1987
Rammeslåtten/ Gunnar Stubseid-Ale Möller
Sir Music 
1987
Sjömansvisor Mikael Wiehe och Kabaréorkestern
MNW
1987
*Bassland /Bass Instinct, England
Mayday Records
1988
Utan Sans/ Groupa
Amigo
1988
Min kvedarlund /Kirsten Bråten-Berg
Heilo
1988
Smuggel /Filarfolket 
Amalthea
1988
Kompassmusik vol.1 /Ale Möllers Lyckliga Enmansorkester 
Ding-Dong Rec.
1989
Längs gamla stigar /Simon Simonssons Kvartett
Giga
1989
När som gräset det vajar/ Lena Willemark
Amigo
1989
Häjkon Bäjkon! childrens cassette (saml.) Tomas Forsell
Silence
1990
Gula Gula / Mari Boine-Persen
Idut
1990
Filarfolket 1980-1990
Amalthea
1990
Härjedalspipan / (Möller, Berglund, Brändström, Sörlin)
NAD
1990
Värmländska Folkmusikstilar (saml.)
Cinober
1990
Häjkon! Mera Bäjkon! childrens cassette (saml.) Tomas Forsell
Silence
1990
kassett: Visor i Dalarna
UR
1990
kassett: Folkmusiktältet (saml.)
FMTMC
1990
Årsringar-Svensk Folkmusik 1970-1990 (saml.)
MNW
1991
"Frifot"/ Möller, Willemark & Gudmundson
Caprice
1991
Nordisk sang (saml.)
New Albion Rec
1991
*Beatrice- Solschottis / Kalle Moreaus
Mono Music
1991
Kalle Moreaus
Mono Music
1991
*Baron Lördag live
Amanda
1991
Folksamling (samling)
Amigo
1991
Toni Holgersson: Zigenaren i månen
MNW
1991
Det gungar så fint -childrens songs (kassett)
Verbum
1991
Visor i Dalarna (kassett)
UR
1992
Ted Ström: 1000 & ett Liv
MNW
1992
Gina Jacobi: Det här är bara början
EMI
1992
From Fasching with love, compilation-CD (Enteli, Murbräckan a.o.)
Phono Suecia
1992
Global meditation (saml. 1 track w Kirsten Bråten-Berg)
Ellipsis
1992
*Pinnin Pojat
 
1993
"Musique des vallées scandinaves" Frifot + Kirsten Bråten-Berg, Gunnar Stubseid
Ocora
1993
Prinsessan, h äxan och den svarta f ågeln (barnkassett)
Polygram
1993
Xourcise your mind (saml. 1 track w. Filarfolket)
Xoupromomc
1993
Filarfolket: "Vintervals"
Resource Rec
1994
Enteli
Phono Suecia
1994
Nordan
ECM
1994
Möller, Källman & Ringdahl/ Vind
Exource
1994
Min kvedarlund /Kirsten Bråten-Berg
Heilo
1994
Så tag mitt hjärta (saml) (1 track w. Lena Willemark) Hjärt-Lung fonden 90 år
Hjärt-Lung f
1994
Hector Zazou: "Chansons de mers froides"
Colombia
1994
USA Mannelig (Jazziz) från Nordan
ECM
1994
* Häjkon Bäjkån (Tomas Forssell): Dunder och Vagabonder
Gammafon
1994
* Lollo Asplund: Kapten Svarte Bill
Gammafon
1994
* Paul Höglund & Friends (Gråtvalsen) cassette Evanston, Illinois USA
Evanston
1995
Compilation: Xourcise your mind (saml. 2 tracks w. Filarfolket resp. Vind)
Xource
1995
Enteli: Sagan om Ringen (13CD-box)
SRPROF
1995
Enteli: Sagan om Ringen
Sorpromo
1995
Bengt Berger: Tarang
RUB
1995
Estrella Polar: Resistencia records, Madrid. (saml. incl. Enteli, Filarfolket, Vind)
Resistencia Rec
1995
* Östen m. Resten: ...och bilen går bra? (Jims vals)
Start Klart Rec
1995
Ale Möller (Filmmusik): Stannar du så springer jag. PromoCD
MIGMA
1995
Christer Lundh: (saml.CD)
Amalthea
1995
*Chris Wood & Andy Cutting "Lusignac"
R.U.F.
1995
*Strøgorkestret (Danmark) cassette (1 track: Kompromiss-vals)
BIEM)
1995
Norsk Folkemusikk 1-10 (saml. incl. 1 track Ale Möller/ Gunnar Stubseid)
Grappa Rec
1995
"Varjehanda folkmusik" (saml. incl Frifot 1 track)
Caprice
1996
Ale Möller: "Hästen och Tranan"
Amigo
1996
Ale Möller/ Lena Willemark: "Agram"
ECM
1996
Härjedalspipan (CD-reissue of Lp fr.1990)
Drone
1996
Frifot: Järven
Caprice
1996
Hönsafötter-Gulerötter /Filarfolket (CD-reissue of LP fr.1983)
Gammafon
1996
*Christy O´Leary
 
1996
Filarfolket: "Vintervals" cassette
Folk Time
1996
"Prillarhorn och Knaverharpa" (saml. incl. Frifot 1 track)
Caprice
1997
Enteli: "Live"
Amigo
1997
Jonas Knutsson: "Malgomaj"
Atrium/Warner
1997
Gunnar Stubseid / Ale Möller: "Reisaren"
Heilo
1997
* Sirkel England (Vallsvit, Gullharpan) John Watson
BAJ
1998
Johan Hedin Angel archipelago
Atrium
1998
UNESCO "The power of culture" RFODCD981 saml.promo (2 låtar)
 
1998
Mikael Samuelsson "Barfota"
Atrium
1998
Willy Kyrklund författaruppläsning cassette
Iris
1998
Groupa 15 years
North Side
1998
Blå-Gul musik...?
Sony
1998
Filmmusik Stefan Nilsson
Virgin
1998
Folk Acts Sweden (FNS Promo 98) saml.
 
1998
Amigo folksampler (APROMCD 1) saml. - 1 track.
 
1998
Devils tune, Heilo, Oslo HCD 7139
 
1998

Music from Norway

Grappa
2003

Frifot: Sluring

Amigo
2004
Bodjal
Amigo
2007
Djef djel
Amigo

 

Källor: Wikipedia ; BM05 ; http://www.bahnhof.se/~kario/ale.htm
MusikSök 1998-2009